Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny vändning i sommarstugemordet

Den kvinna i 40-årsåldern som misstänks för sommarstugemordet i Arboga har nyligen figurerat i en uppmärksammad brottsutredning, som senare lades ned. Detsamma gäller utredningen kring hennes makes död för ett år sedan. Det skriver VLT.

GP har tidigare skrivit om mordet på en man i 65-årsåldern i en sommarstuga i Arboga, där också en kvinna hittades skadad. Inledningsvis riktades mordmisstankarna mot kvinnan, även hon i 65-årsåldern. Polisens teori var att hon tagit livet av sin make.

LÄS MER: Kvinna misstänks för mord

Men efter att kvinnan förhörts, drygt en dag senare, gjorde polisen en helomvändning. Kvinnan blev istället ett brottsoffer i utredningen. Hon anses ha blivit utsatt för ett mordförsök.

LÄS MER: Mordmisstänkt kvinna var offer - mördare jagas

Nu kommer nya en ny vändning i utredningen kring sommarstugemordet. Enligt uppgifter till tidningarna VLT är en kvinna i 40-årsåldern polisens och åklagarens huvudspår i jakten på den skyldige till mordet och mordförsöket.

LÄS MER: Polisens nya spår i sommarstugemordet

Enligt VLT figurerade kvinnan nyligen i en brottsutredning som fick stor uppmärksamhet i media, och senare lades ned.

Även utredningen kring hennes makes död för ett år sedan lades ner. Han drunknade i Hjälmaren utanför samma sommarstuga där mannen hittades död tillsammans med den skadade kvinnan. Beslutet att lägga ner utredningen har nu överklagats.

- Beslutet att inte inleda en förundersökning kring drunkningsfallet är överklagat av ett försäkringsbolag, bekräftar polisens presstalesman Lisa Sannervik i ett sms till VLT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.