Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Åklagaren och polis i det uppmärksammade fallet där en EU-migrant dödades i Huskvarna kallar till presskonferens på måndag. Arkivbild.

Ny information väntas om mord på migrant

Åklagare och polis i det uppmärksammade fallet där en EU-migrant dödades i Huskvarna har kallat till presskonferens på måndag. Där väntas åklagare Linda Schön ge besked om vilka beslut hon fattat angående misstankarna om mord.

Två pojkar, en 16-åring och en 14-åring, har pekats ut som misstänkta. 16-åringen satt häktad under flera veckor. Båda är nu omhändertagna enligt LVU (lag med särskilda bestämmelser om vård av unga).

Åklagaren skulle kunna ställa 16-åringen inför rätta. Men för 14-åringen gäller andra regler. Där kan man, om någon begär det, hålla en så kallad bevistalan som försöker fastställa vad det är som hänt.

Det var den 8 augusti som en man hittades död i en park i Huskvarna. Först två veckor senare, efter obduktionen, ändrades rubriceringen till mord. Misstankarna riktade sig mot ett ungdomsgäng som trakasserat mannen under längre tid. Utredningen kom tidigt att fokusera på de två pojkarna.