Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Anneli Karlsson har valts till ny gruppledare för den socialdemokratiska riksdagsgruppen.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ny gruppledare för Socialdemokraterna

Anneli Karlsson har valts till ny gruppledare för den socialdemokratiska riksdagsgruppen. Hon efterträder Anders Ygeman, som varit gruppledare sedan augusti 2017.

Ygeman blev nyligen energi- och digitaliseringsminister i regeringen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Eftersom han då inte tjänstgör som riksdagsledamot kan han inte vara gruppledare, säger Martin Rynoson, presskontakt för S.

Anneli Karlsson, som är född 1965 och bor i Kristianstad, har suttit i riksdagen sedan 2010. Hon är bland annat ledamot i arbetsmarknadsutskottet och sitter i valberedningen och riksdagens ansvarsnämnd.

Karlsson har varit vice gruppledare för Socialdemokraterna sedan mars förra året och tjänstgörande gruppledare sedan Ygeman lämnade riksdagen.

- Jag ser fram emot att få arbeta med alla våra ledamöter för att göra ett så stort socialdemokratiskt avtryck i riksdagen som möjligt, säger hon på S hemsida.

Riksdagsgruppen valde också Helene Hellmark Knutsson, tidigare minister för högre utbildning och forskning, till gruppledare i näringsutskottet. Dessutom blir Gunilla Svantorp ny gruppledare i utbildningsutskottet.