Något exploderade vid en entrédörr till ett flerfamiljshus i centrala Helsingborg tidigt på lördagsmorgonen.
Något exploderade vid en entrédörr till ett flerfamiljshus i centrala Helsingborg tidigt på lördagsmorgonen. Bild: Johan Nilsson/TT

Ny explosion i Helsingborg – utreder samband

För andra natten i följd har en explosion skett vid ett hus i Helsingborg. En entrédörr förstördes i detonationen. Än är det inte fastslaget vad som orsakade explosionen.

ANNONS

Flera personer som hört kraftiga smällar hörde av sig till polisen strax efter klockan tre under natten mot lördagen. Fasaden ska ha skadats och även parkerade bilar. Explosionen skedde ute, har polisens patruller på plats konstaterat.

Nationella bombskyddet och kriminaltekniker kallades in för att undersöka platsen. Efter 07-tiden på lördagsmorgonen uppger polisen att de är klara på platsen och att avspärrningen är hävd.

– I nuläget har vi ingen information om vad som har detonerat men någon form av detonation har skett, säger Jimmy Modin, presstalesperson polisregion Syd.

Ingen person har skadats i händelsen, som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Ett antal personer har kontrollerats av polisen och en person har hämtats in till förhör.

ANNONS

– Förhör har hållits eller ska hållas. Ingen person är gripen, säger Jimmy Modin.

En liknande händelse inträffade under natten mot fredagen i Helsingborg. Då exploderade en kraftig fyrverkeripjäs utanför porten till ett annat flerfamiljshus.

Polisen kommer att se över om de två händelserna har ett samband under utredningens gång, enligt Jimmy Modin.

– De är två separata förundersökningar men självklart kommer vi att titta på om det finns ett samband.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS