Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sommarstugan utanför Arboga där Johanna Möllers pappa mördades, mamman skadades svårt och maken hittades död. Arkivbild

Nu ska Arbogafallet prövas i hovrätten

Johanna Möller dömdes av tingsrätten till livstids fängelse efter de uppmärksammade "sommarstugemorden". Fjorton års fängelse blev straffet för hennes före detta pojkvän Mohammad Rajabi. I dag tas ett av Sveriges mest uppmärksammade kriminalfall upp i hovrätten.

För lite drygt två år sedan hittades Johanna Möllers man avliden i en sjö nedanför familjens sommarstuga utanför Arboga. Ett år senare överfölls hennes föräldrar med kniv i samma sommarstuga. Pappan dödades och mamman skadades svårt.

I augusti dömde Västerås tingsrätt Johanna Möller som skyldig till mord och mordförsök på föräldrarna, anstiftan till mord på maken samt stämpling till mord i några fall. Hennes tidigare pojkvän dömdes som skyldig till mordet på pappan och mordförsöket på mamman.

Förnekar

Redan tidigt stod det klart att Johanna Möller avsåg att överklaga domen.

- Hennes uppfattning är ju att domen är helt felaktig och hon förnekar samtliga gärningar. Hon känner sig oskyldigt dömd och vill givetvis ha en ny prövning av hovrätten, sade hennes advokat Amanda Hikes till TT.

Även Rajabi har överklagat. Han har erkänt gärningarna men menar att Johanna Möller varit hjärnan bakom allt.

Många frågor kvarstår, när nu fallet tas upp på nytt. Till exempel är det inte klargjort vem eller vilka som mördade Johanna Möllers make 2015, hur det gick till eller ens var mordet skedde.

"Känslig punkt"

- Det är den absolut mest känsliga punkten ur åklagarsynpunkt, där bevisläget inte är så glänsande starkt. Där finns möjligen förutsättningar för henne (Möller) att nå framgång. Bevisläget influerades onekligen av bedömningarna i de andra fallen. Hade man haft enskilt att ta ställning till den tidigare makens död så tror jag att det hade varit nästintill omöjligt, sade Sven-Erik Alhem i en intervju med TT i helgen.

- Fastställandet av dödsorsaken är ju labil. Kan det ställas utom rimligt tvivel att han har blivit mördad, och att det är hon som på något sätt har medverkat? Det är det som är den stora, stora frågan, fortsatte han.