Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Nu byts den klassiska pralinen i Aladdinasken ut – den blir ersättaren

Aladdinasken är för många ett måste under julfirandet. I 86 år har den röda asken från Marabou funnits och skänkt glädje – och rört upp känslor. För fyra år sen skedde det senaste bytet – och nu är det dags igen. Mjuk toffee försvinner och ersätts av salt karamell.

LÄS MER: Tårtdrömmar och sockersöt inredning i fluffigt rosa

I över 80 år har Aladdinasken funnits på marknaden och det säljs runt 4 miljoner askar varje år. Smaker har kommit och gått. Ofta blir ett byte av någon av pralinerna både omtalat och omdiskuterat. 2014 försvann den populära trillingnöten vilket rörde upp starka känslor. Nu byts alltså mjuk toffee ut, vilket magasinet Allt om mat var först att rapportera om. Till utseendet är den nya smaken salt karamell snarlik mjuk toffee.

– Asken har varit väldigt populär i 86 år nu, och vi jobbar kontinuerligt med att modernisera och förändra smakerna. Det vi har gjort nu är att addera en ny god smak, säger Sara Sjöholm, varumärkesansvarig på Marabou.

LÄS MER: Här är Göteborgs nya och gamla glassbarer

Nu rullas den nya smaken ut i butik

Askar med den nya smaken, salt karamell, rullar ut i butikerna från och med idag, måndag. I samband med det försvinner den mjuka toffeen.

Är ni inte rädda att det kommer bli en lika stor känslostorm som 2014 med trillingnöten?

– Vi hoppas att konsumenterna tycker om det, sött och salt går ju väldigt bra ihop och vi tror att det kommer uppskattas att det tillkommer en salt produkt också. Men det är ju en historisk och väldigt kär produkt så det är klart att det medför reaktioner, säger Sara Sjöholm.

Paradisasken kommer att fyllas med en motsvarande pralin med ljus chokladdragering – i stället för mörk som i Aladdinasken.

Till den kanske viktigaste frågan – kommer trillingnöten göra comeback?

– Man ska aldrig säga aldrig. Men det finns inte någon plan för det i nuläget i alla fall. Det återstår att se helt enkelt.

LÄS MER: Shakespeare, Lagerlöf och Beatles när Stadsteatern öppnar

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.