Nio personer anhållna för grova narkotikabrott

Nio män har anhållits och är misstänkta för grova narkotikabrott. Männen har kopplingar till kriminella konfliktmiljöer och har anhållits i Stockholm, Trollhättan och Skövde.
– I samband med att vi grep de misstänkta gjordes även beslag av narkotika, sprängmedel och tändhattar, säger spaningsledare Peter Sundblad på utredningssektionen i Skaraborg.

ANNONS
|

Polisen har anhållit totalt nio män som är misstänkta för grova narkotikabrott efter en spaningsinsats som pågick under torsdagskvällen.

Enligt polisen finns det det kopplingar till kriminella konfliktmiljöer.

­– Vi har under en tid bedrivit en spaningsinsats som nu resulterat i att vi nu har totalt nio personer som sitter anhållna. I samband med att vi grep de misstänkta gjordes även beslag av narkotika, sprängmedel och tändhattar, säger spaningsledare Peter Sundblad på utredningssektionen i Skaraborg.

Slog till på flera platser

Insatsen leddes av polisområde Skaraborg i Region Väst och utvecklade sig på så sätt att personer anhölls på flera olika platser i Sverige.

ANNONS

– Vi har tre personer anhållna i Stockholm, fyra i Trollhättan och två i Skövde. Vi kan inte utesluta att fler personer kommer att gripas i ärendet, säger Peter Sundblad.

Ni säger att det finns kopplingar till kriminella konfliktmiljöer, innebär det här att ni kopplar det den senaste tidens våldsamheter i Stockholm?

– Man kan nog se det som i ett större perspektiv än Skaraborg.

Innebär det att finns koppling till gängkonflikten i Stockholm?

– Jag kan inte uttala mig om direkta kopplingar i nuläget. På grund av utredningstaktiska skäl vill vi inte säga mer än så.

Vill inte uttala sig

Polisen är i nuläget fåordiga om insatsen och vill inte uttala sig om hur stora mängder narkotika eller sprängmedel som har beslagtagits.

– Det är en omfattande narkotikahantering enligt vår bedömning, säger Peter Sundblad.

De anhållna männens åldrar sträcker sig från 20-årsåldern till 50-årsåldern.

LÄS MER:Mordmisstänkt 17-åring: Dömd i förväg

LÄS MER:Gängexperten om våldsspiralen i Stockholm: ”Lever för våldet”

LÄS MER:Förslaget: Utred om kriminella gäng tagit över fritidsgårdar i Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS