Polis på plats efter dödsskjutningen i Växjö i lördags.
Polis på plats efter dödsskjutningen i Växjö i lördags. Bild: Mikael Fritzon/TT

Två begärs häktade för mord i Växjö

En 17-åring och en 18-åring misstänks ligga bakom dödsskjutningen i Växjö i helgen. Åklagaren har begärt att de ska häktas och häktningsförhandlingar väntar under tisdagen.

ANNONS

Som mest har nio personer varit frihetsberövade i utredningen, men tre personer som suttit anhållna som misstänkta för medhjälp till mord har släppts.

– Misstankarna mot dem har inte förstärkts medan de har suttit anhållna, säger åklagare Emma Berge till TT.

Fortsatt sitter fyra andra personer anhållna som misstänkta för medhjälp till mord.

Åklagaren vill inte kommentera vilka motiv som kan finnas till mordet på en 28-årig man i stadsdelen Araby i Växjö. Enligt vittnen avlossades flera skott vid halv fyra-tiden på lördagsmorgonen och den skjutne hittades sedan av polis.

Den mördade mannen var känd av polisen sedan tidigare och hans kontakter och konflikter var väl kända. Det gjorde att polisen snabbt kunna ringa in misstänkta mördare och tänkbara motiv, enligt tidigare uppgifter till Smålandsposten.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS