Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man i 60-årsåldern döms av Skaraborgs tingsrätt till nio års fängelse för en lång rad grova våldtäkter och för sexuella ofredanden mot tre barn. Arkivbild.

Nio års fängelse för upprepade barnvåldtäkter

En man i 60-årsåldern döms av Skaraborgs tingsrätt till nio års fängelse för våldtäkter mot barn och sexuella ofredanden.

Brotten bedöms som grova, dels på grund av barnens låga ålder och dels för att mannen sägs ha visat särskild hänsynslöshet och råhet.

Mannen har under tio års tid förgripit sig på tre underåriga flickor. En av flickorna har utsatts för mer än 400 övergrepp. Mannen erkänner tre övergrepp mot två av flickorna, men nekar till allt när det gäller det tredje.

Åklagaren hade yrkat på 14 års fängelse, men domstolen stannade vid nio år.

- Det är en bedömningsfråga. Jag utgår från att det blir en hovrättsförhandling och då kommer jag att yrka på straffskärpning, säger åklagaren Carin Gustafsson till TT.

Mannen är tidigare dömd till fängelse för sexuellt utnyttjande av underårig, men domen ligger så långt tillbaka i tiden att den inte påverkar domstolens bedömning av straffet i det nuvarande ärendet.

Mannen ska betala sammanlagt nästan en miljon i skadestånd till de tre flickorna. Rättegången har till största delen genomförts bakom stängda dörrar.