Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den anklagade 32-årige nazisten gav på tisdagen för första gången sin version av bråket på Möllevången för två år sedan. Mannen hävdar att det var hans gäng som attackerades.

Nazistens försvar: Vi blev attackerade

Den 32-årige mannen och hans vänner blev attackerade av ett större gäng, och han använde sig av sin arbetskniv för att försvara sig. För första gången gav den anklagade nazisten sin version av det uppmärksammade bråket på Möllevången.

Den anklagade 32-årige mannen, med bakgrund i det numera nedlagda nazistiska Svenskarnas parti, har i polisförhören genomgående svarat på frågor med "inga kommentarer". Under tisdagen gav han i Malmö tingsrätt sin version av bråket på Kristianstadsgatan i Malmö under internationella kvinnodagen 2014, då flera personer skadades allvarligt.

Enligt 32-åringen var det han och hans vänner som blev attackerade av ett större gäng. Mannen berättade att han försökte försvara sig med sin arbetskniv, som han använder i sitt jobb på ett lager, när han blev anfallen av en man med en vinflaska i handen.

- Men jag märker inte huruvida jag träffar honom. Jag tror inte det, sade den anklagade 32-åringen, som stundtals var tårögd under sitt anförande.

- Jag fattade ingenting när jag läste tidningen dagen efter.

När åklagaren frågade varför 32-åringen valt att tiga under polisförhören svarade han att inte ville ge media en chans att störa utredningen.

Offret säker på sin sak

Mannen, som 32-åringen enligt åklagaren skulle ha misshandlat under bråket, tvivlade däremot inte när han lade fram sin berättelse.

- Jag vänder mig om, då ser jag XX (32-åringen) stå framför mig. Jag ser att han gör en tillbakadragande rörelse med sin högerarm, som en omvänd krok. I sin högra hand håller han en kniv, sade mannen under tisdagens förhör.

- Jag har absolut inte hoppat på någon bakifrån, sade den anklagade 32-åringen.

Kan inte förklara blodfläck

Tidigare under dagen berättade även den andra anklagade, en 29-årig man, sin version av händelserna. 29-åringen säger att han viftat med en flaska, men han har inget minne av att han varit i slagsmål. Han kunde inte heller förklara hur blodet från MFF-profilen Showan Shattak, som mannen enligt åklagaren ska ha misshandlat, hamnat på hans jacka och tröja.

Under onsdagen inleds förhören med utomstående vittnen. Rättegången beräknas pågå fram till fredagen.