Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två SD-kandidater får lämna efter ett avslöjande om hatiska och rasistiska kommentarer på nätet. Arkivbild.

Näthatande SD-kandidater har lämnat

Ytterligare två SD-kandidater har dragit tillbaka sina namn, den här gången från kommunlistor i Halmstad respektive Stockholm. De har också, enligt uppgift till TT från SD:s presstjänst, lämnat partiet.

Båda har uppmärksammats i Expressens granskning av kandidater på de politiska partiernas vallistor som har gjort hatiska och rasistiska inlägg på nätet.

Mannen som kandiderare till kommunfullmäktige i Halmstad har skrivit tusentals inlägg, även i nutid. Han önskade 2014 livet ur den socialdemokratiska riksdagsledamoten Veronica Palm och hoppades att hon skulle sprängas i ett terrordåd.

Mannen som kandiderade till kommunfullmäktige och landstinget i Stockholm har enligt Expressens genomgång bland annat jämfört invandrare med råttor, skrivit "En bra Svensk journalist är en död journalist" och att lien ska "gå bland alla landsförrädare i Gammel media och PK-maffian" den dag SD får makten.

När SD:s partiledare Jimmie Åkesson framträdde i SVT:s Morgonstudion kommenterade han Halmstadskandidaten och sade att denne inte kan företräda partiet.

- Vi är väldigt nära valet här, men vad jag förstår har vi ett par dagar på oss att dra tillbaka kandidaturer för den typen av personer som vi inte vill ha med, och det är tur att det här kommer fram före söndagen så vi slipper välja in dem i församlingen, sade Åkesson.