Svenska apotek ser en ökad försäljning av munskydd. Arkivbild.
Svenska apotek ser en ökad försäljning av munskydd. Arkivbild. Bild: Magnus Andersson/TT

Munskydd hamstras inför nya råd

ANNONS

Försäljningen av munskydd har ökat stort på landets apotek de senaste veckorna, det visar kartläggningar från SVT Nyheter och Svenska Dagbladet.

Apotea uppger att för nästan en månad sedan såldes 150 000 per vecka. Två-tre veckor senare ökade försäljningen till 320 000 och förra veckan såldes 395 000 munskydd.

– Vi ser en planerad hamstring inför en möjlig förändring i Folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Apoteas vd Per Svärdsson, till SVT.

Nätföretaget är inte ensamt om att se en ökad efterfrågan. Kronans Apotek säger att deras försäljning har ökat med 86 procent under augusti jämfört med juli.

Apoteket Hjärtat och helstatliga Apoteket AB försäljning har ökat under sommaren, bara den senaste veckan har den gått upp med cirka 30 procent.

ANNONS

– Just nu säljer vi lika mycket på en vecka som vi brukar göra på ett helt år, säger Jean Hussein, apotekschef på Apoteket AB, till SVT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS