MSB-medarbetare coronasmittad – har varit på jobbet

En person på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har konstaterats vara smittad av det nya coronaviruset. Personen arbetar i Karlstad, och varit på arbetet.

ANNONS

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, bekräftar på fredagsmorgonen att en medarbetare smittats av det nya coronaviruset.

Personen blev kontaktad av smittskyddsenheten, under arbetet med kontaktspårning kring ett tidigare bekräftat fall.

Enligt MSB:s pressmeddelande lämnade medarbetaren då arbetet för provtagning.

– Medarbetaren har uppgett vilka hen har varit i kontakt med. Nu tar smittskyddet vid och personer som varit i kontakt med den smittade medarbetaren är informerade och kommer att kontaktas av smittskyddet för bedömning av vidare hantering, säger Jonas Norén, chef för avdelningen för verksamhetsstöd på MSB, i pressmeddelandet.

LÄS MER:Efter coronautbrottet: Löfven besökte Östra sjukhuset

Arbetsplatsen fortsatt öppen

Medarbetaren fick provsvaret under torsdagskvällen, och MSB meddelar att man följer råden från Folkhälsomyndigheten och smittskyddet i Region Värmland.

ANNONS

Enligt rekommendationerna som finns, ser MSB därför ingen anledning att sanera eller stänga den berörda arbetsplatsen.

LÄS MER:Läkare oroad över hur större smittspridning ska hanteras

Däremot påpekar myndigheten vikten av god handhygien.

MSB är en av de myndigheter som varit mest aktiva utåt i arbetet med att begränsa effekterna av det nya coronaviruset i Sverige.

LÄS MER:Coronaviruset i både Göteborg och Borås – smittskyddet delar upp resurserna

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS