Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Utbildningsminister Gustav Fridolin (MP). Arkivbild.

MP bjuder över regeringen om barngrupper

Miljöpartiet vill satsa mer än de 800 miljoner om året som regeringen har lagt på att minska barngruppers storlek i förskolan.

Under måndagen gick 1 500 förskolechefer, förskollärare, barnskötare och vårdnadshavare ut i ett uppror om läget i den svenska förskolan.

De vittnar om en verksamhet som liknar förvaring och stressrelaterade sjukskrivningar. En ensam barnskötare kan ha ansvar för 19 barn.

- Under alldeles för lång tid så har inte barnen och de yngsta barnen prioriterats, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) som ansvarar för frågan.

I sin roll som ett av Miljöpartiets språkrör meddelar han nu att han är beredd att lägga mer pengar än de 800 miljoner kronor om året som kommer från regeringen för att minska barngrupperna.

- Jag är beredd att öka de medlen. Det här är en del av det Miljöpartiet kommer att prioritera i sitt valmanifest, säger Gustav Fridolin.

Valmanifestet ska presenteras inom kort.

Snart ska förskoleupproret under parollen #pressatläge lämnas över till utbildningsministern.

- Jag vill höra mer om erfarenheterna och om hur förskoleupproret jobbar för att säkra att fler partier vill göra den här prioriteringen, säger han.