Mordoffret på kyrkogård är en 16-årig pojke

Personen som hittades misstänkt mördad på Östra kyrkogården i Malmö i går är en 16-årig pojke. Enligt driftschefen på kyrkogården hittades kroppen i ett kompostområde. Under tisdagskvällen meddelade polisen att pojken är identifierad. – Det är en 16-årig pojke som bodde på ett HVB-hem, säger Stephan Söderholm vid polisen.

ANNONS

Larmet om att en död personhittatspå kyrkogårdenringdes in klockan09.46 på måndagsförmiddagen. En privatperson hade då larmat polisen till platsen efter att ha gjort det makabra fyndet. Under tisdagskvällen meddelade polisen att den dödeär en16-årig pojke.

16-åringen ska enligt polisen ha bott på ett HVB-hem. Identifieringen kunde göras med hjälp av fingeravtryck som fanns registrerat hos Migrationsverket.

Ärendet utreds nu som mord och utredningsinsatserna innefattar bland annat förhör med personal och boende på hemmet för att få kunskap om 16-åringens liv och umgängeskrets.

– Vi har valt att gå ut med det här nu och det är en sammanfattning på ärendet, mer finns inte att säga just nu, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen i Skåne.

ANNONS

Det finns i nuläget ingen misstänkt i ärendet.

Polisen spärrade under måndagsförmiddagen av platsen och tekniker undersökte då pojkens kropp.

Efter att kroppen undersökts inledde polisen en mordutredning.

– Det har inletts en förundersökning med brottsrubriceringen mord, berättade presstalesmannen Jimmy Modin.

Vid 14.15 på måndagen togs avspärrningarnabort. Polisen ville då inte ge några fler detaljer kring hur man misstänker att pojken har mördats.

Hittades i avfallsområde

Anna-Carin Forsman är driftsansvarig för kyrkogårdarna i Malmö. Hon berättar att polisen spärradeav en område där trädgårdsavfall dumpas på Östra kyrkogården.

– Den här personen har hittas i ett område som vår personal inte är frekvent vid. Det är på ett ekonomiområde, ett område där vi slänger trädgårdsavfall. Det är vad jag förstår inte vår personal som hittade pojken, berättadeAnna-Carin Forsman kort efter att pojken anträffades.

Hon berättar att personalen som arbetar på kyrkogården kommer till arbetet runt 7-tiden på morgonen.

– Vi har ju lite flextid och så där, men de första kommer väl till jobbet runt sju, kvar över sju. Vid kvart i 10-tiden, då kroppen hittades, hadenog ingen hunnit samla på sig så mycket ogräs att de behövtåka och tömma där, berättadeAnna-Carin Forsman under måndagen.

Hon berättade samtidigt att Östra kyrkogårdens område är omfattande.

ANNONS

– Kyrkogården är på 50 hektar. Området som polisen har spärrat av ligger i ena hörnet av kyrkogården.Våra komposthögar är väldigt stora, och i och med att det här inte är ett område där vi är frekvent vet jag inte hur mycket vår personal har sett och vet om det här, berättade Anna-Carin Forsman.

En person som befannsig i närheten av kyrkogården under måndagsförmiddagenberättadeatt det rördesig flera polispatruller i anslutning till det avspärrade området efter att kroppen hittades.Enligt polisen ligger området som spärradesav i de östra delarna av Östra kyrkogården.

ANNONS