Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den 20-årige svensk som misstänks för ett mord i Oslo är nu aktuell i en ny mordutredning. Arkivbild.

Mordmisstänkt svensk aktuell i belgiskt mord

Den 20-årige svensk som misstänks för ett mord i Oslo är aktuell i en ny utredning. Det gäller ett mord som skedde i Belgien under tiden som han var på flykt.

- Han är en möjlig misstänkt som vi tittar närmare på. Vi har inte gripit honom. Han sitter redan fängslad i Frankrike, säger Nele Poelsmanns, talesperson för åklagarmyndigheten i belgiska Mechelen, till norska Verdens Gang.

Mordet gäller en 58-årig kvinna som hittades död i sin lägenhet i Mechelen den 24 oktober, enligt VG. Det var dagen efter att svensken greps på centralstationen i franska Dijon efter en intensiv polisjakt.

- Hon dödades med flera knivstick, och vi tror att hon legat död under några dagar innan hon hittades, säger Nele Poelsmanns till VG.

Svensken efterlystes internationellt för knivmordet på en 24-årig man, som hittades död i Oslo den 15 oktober. Enligt norska medier har svensken erkänt det mordet i förhör.

Norsk polis bekräftar för VG att belgisk polis fått upp ögonen för svensken.

- Vi har blivit kontaktade av belgisk polis av den anledningen. De undersöker om det kan vara samma man, säger Cristian Hatlo vid Oslopolisen till tidningen.

Mannens norske advokat Øystein Storrvik vill inte kommentera saken.