77-åringen försvann när han lämnade sitt hem för att plocka bär den 11 juli. Dagen därpå hittades hans bil en knapp kilometer därifrån. Arkivbild.
77-åringen försvann när han lämnade sitt hem för att plocka bär den 11 juli. Dagen därpå hittades hans bil en knapp kilometer därifrån. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Mordmisstänkt duo försatt på fri fot

ANNONS

De två personer som suttit anhållna skäligen misstänkta för mord på en 77-årig man i Heby kommun har släppts, rapporterar Upsala Nya Tidning.

Kvinnan, som anhölls i måndags släpptes på torsdagen. Mannen anhölls på tisdagen och släpptes på fredagen.

– Misstanken har inte nått upp i den högre misstankegraden sannolika skäl och bedömningen är att så inte kommer att kunna ske inom en vecka, skriver åklagaren Annika Bokefors i ett mejl till tidningen.

Båda är fortfarande misstänkta för mord och flera utredningsåtgärder återstår att vidta, enligt UNT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS