Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ljus och blommor vid platsen där den hemlöse mannen från Rumänien mördades i början av augusti.

Mordmisstänkt 16-åring släppt ur häktet

Den 16-årige pojke som misstänks ha mördat en hemlös man i Huskvarna i augusti har släppts ur häktet. Han har i stället överlämnats till socialtjänsten.

Det var i början av augusti som en hemlös man hittades död i en park i Huskvarna. Under utredningens gång rubricerades fallet om som ett misstänkt mord. I slutet av augusti greps och häktades den mordmisstänkte 16-åringen.

Pojken är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för mord. Häktningen hävdes dock vid lunchtid på onsdagen, eftersom 16-åringen inte längre anses kunna störa utredningen av brottet.

Han har i stället överlämnats till socialtjänsten, och anses få så kallad betryggande övervakning genom denna.

- Det är alltid en avvägning när det är fråga om så unga personer. Men då finns ju det här alternativet med betryggande övervakning, säger kammaråklagare Linda Schön till TT.

- Enda skälet till att så unga personer inte blir placerade av socialtjänsten är om det finns risk för att de kan störa utredningen. Men vi har kommit så långt att jag tycker att den risken inte är påtaglig längre.

Att häktningen hävs gör att det inte längre finns ett bestämt datum då åtal måste vara väckt. Enligt Linda Schön är dock målsättningen att ett beslut ska fattas så snart som möjligt.