Mordbrand - hittades död i lägenhet

ANNONS
|

Det var klockan 12.39 som polis och räddningstjänst larmades till en brinnande lägenhet i Luthagen, Uppsala. Vid klockan 14:30 uppgavs branden vara släckt.

– Det är ett trevåningshus och det brann på bottenplanet. Styrkan på platsen kunde konstatera att det brann utifrån, sa Magnus Bengtsson, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Släckningsinsatsen påbörjade genast. Rökdykare gick in i lägenheten.

– De hittade en person inne i lägenheten. De tog ut denne och ambulansen påbörjade sjukvård. Rökdykarna gick sedan in igen och släckte branden. Därefter fick de ventilera lägenheten och det som brunnit togs ut, berättade Bengtsson.

Mystisk brandorsak

Efter ungefär en timma var räddningstjänstens arbete på platsen klart. Magnus Bengtsson vet inte om det brann i hela lägenheten eller vad det var som brann. Totalt fem enheter deltog i släckningsarbetet på platsen. De kunde lämna en och en efterhand.

ANNONS

Vid klockan 14:30 meddelade polisen att den gripit en misstänkt för brottet.

– Vi är i inledningsskedet och utför utrymningsåtgärder i fastigheten. Jag kan inte gå in på hur stark bevisningen är. Det enda jag kan säga är att mannen är misstänkt och gripen, säger polisens pressinformatör i Uppsala,Lisa Sannervik.

Den gripne uppges vara en 20-årig man.En rad utredningsåtgärder genomförs nu av Uppsalapolisen.

En av patrullerna knackar nu dörr i området. Så fort det är möjligt kommer de genomföra enteknisk undersökning. Ett stort antal polisresurser arbetar nu med utredningen. Brottsplatsen är avspärrad.

ANNONS