Miljöpartiet har inte gett upp om att få en uppgörelse om migrationspolitiken i den parlamentariska kommittén, trots att regeringspartnern Socialdemokraterna förhandlar med andra partier utan MP.
Miljöpartiet har inte gett upp om att få en uppgörelse om migrationspolitiken i den parlamentariska kommittén, trots att regeringspartnern Socialdemokraterna förhandlar med andra partier utan MP. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Moderaterna: S beredda att lämna MP i migrationsfrågan

Efter förhandlingarna om migrationsfrågan ska Miljöpartiet ha övervägt att lämna regeringen. Nu är Socialdemokraterna beredda att lämna regeringspartnern i frågan, uppger Aftonbladet.

ANNONS
|

Enligt Moderaterna har Socialdemokraterna nu gett besked att det är beredda att släppa Miljöpartiet i förhandlingarna om migrationspolitiken.

– S har gett garantier att de är beredda att gå vidare utan MP. Nu är det viktigt att vi får det här på pränt, säger Maria Malmer Stenergard (M), till Aftonbladet.

MP: volymmål strider mot asylrätten

Miljöpartiet har tidigare meddelat att de inte anser att man kan sätta ett volymmål för hur många asylinvandrare Sverige ska ta emot varje år, något som flera övriga partier nu står bakom.

LÄS MER:Miljöpartiet i krismöte – kan lämna regeringen

Under förra veckan ska Socialdemokraterna ha lämnat ett bud till några av de övriga partierna i migrationskommittén. Miljöpartiet ska dock ha lämnats utanför och övervägt att lämna regeringen.

ANNONS

Frågan kan avgöras i riksdagen

Tidigare under måndagen intervjuades Miljöpartiets språkrör, Isabella Lövin, i P1-morgon.

– Regeringen tar ansvar för all politik tillsammans, det funkar inte att man gör upp i olika frågor med olika konstellationer, sa Isabella Lövin då.

LÄS MER:Miljöpartiet kritiskt mot S-bud om migration

Moderaterna uppger alltså nu att S är beredda att gå vidare i förhandlingarna utan Miljöpartiet och istället göra upp om frågan i riksdagen.

– De har sagt det muntligen inför hela övriga kommittén, säger Maria Malmer Stenergard (M), till Aftonbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS