Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Mobil hade kunnat rädda prästens liv

En mobiltelefon hade kunnat rädda 78-åriga Kerstin Segerbergs liv. Den saknade prästen återfanns död i sin bil. Hon körde vilse när hon delade ut julblommor.

De 1 000 medlemmarna i Silleruds församling i Årjängs kommun känner stor sorg efter dödsbudet.

- Kerstin Segerberg hade ett stort hjärta för människorna i bygden och i världen, säger kyrkoherde Birgitta Rolöf. Och hon var mycket engagerad i hembygdsföreningen.

Kerstin Segerberg påträffades på en liten skogsbilväg nära Glaskogens naturreservat på torsdagskvällen. Hon har av allt att döma frusit ihjäl.

- Hon satt i sin bil på den lilla vägen åtta kilometer från en farbar väg, säger Anders Forsman, förundersökningsledare vid länskriminalen i Karlstad. Vi tror att hon kört i de stora hjulspåren på vägen.

Kerstin Segerberg iakttogs sista gången i livet den 14 december. Polisen tror att hon fastnade med bilen den dagen.

- Dygnet därpå snöade det kraftigt i området och det föll omkring tre decimeter snö, berättar Anders Forsman. Vägen plogas inte vid den här tiden på året.

Kerstin Segerbergs bil påträffades av två personer som var ute och åkte skoter.

Polisen tror att kvinnan kört vilse. Bilen var täckt av snö och grenar från snötyngda granar bidrog till att den aldrig upptäcktes när helikoptrar sökte igenom området.

Kerstin Segerberg hade inte någon mobiltelefon och kunde därför inte slå larm.

- Hon hade inte tagit till sig den nya tekniken och i det här fallet hade mobiltelefonen varit en livlina, säger Anders Forsman.

Polisen vet inte om kvinnan drabbats av sjukdom i samband med att hon fastnade på skogsbilvägen. Det får den kommande obduktionen visa.

Polisen kunde inte utesluta att den försvunna prästen utsatts för ett brott och därför inleddes en förundersökning om mord.

- Men brottsmisstankarna var mycket svaga, understryker Anders Forsman. De är nu helt avskrivna.

Beskedet tas emot med lättnad av kyrkoherde Birgitta Rolöf:

- Det har förekommit så många rykten och spekulationer om vad Kerstin Segerberg råkat ut för. Att hon inte utsatts för brott är en lättnad, samtidigt som vi naturligtvis känner stor sorg.

Kerstin Segerberg var ute i sin bil och delade ut julblommor till församlingsbor när hon försvann.

- Hon brann för församlingsarbetet och gjorde det hon älskade när hon dog, säger Birgitta Rolöf. Hon dog med flaggan i topp.

Tisdag kväll hålls en minnesgudstjänst för Kerstin Segerberg i Silleruds kyrka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.