Ulrika Widgren, biolog på länsstyrelsen i Blekinge, tar en titt på misstänkt vargspår i närheten av Spandelstorpsskolan utanför Karlskrona.
Ulrika Widgren, biolog på länsstyrelsen i Blekinge, tar en titt på misstänkt vargspår i närheten av Spandelstorpsskolan utanför Karlskrona.

Misstänkt vargspår vid skola var efter hund

Efter larm om en varg i området Spandelstorp i Karlskrona höll två skolor eleverna inomhus under tisdagsmorgonen. Nu har viltvårdare undersökt spår i området och kommit fram till att det är spår från hund

ANNONS
|

- De vi har tittat på har varit hund. Det kan vi säga med säkerhet, säger länsstyrelsens viltvårdare Ulrika Widgren till TT.

Därmed inte uteslutet att det har passerat en varg, förklarar hon. Så sent som i söndags gjordes en säker observation av varg utanför Jämjö öster om Karlskrona, skriver länsstyrelsen i Blekinge på sin hemsida.

Även om det skulle ha varit en varg i Spandelstorp under morgonen så hade det inte varit någon större fara, enligt Ulrika Widgren.

ANNONS

- Nej inte som jag bedömer det. Vi har inte sett något annorlunda beteende hos den här vargen när folk har mött den. Det finns ingen anledning att känna oro.

Trots det tycker hon att skolpersonalen gjorde en korrekt bedömning när de valde att hålla barnen inomhus, något som SVT Blekinge var först att rapportera om.

- De har ju gjort bedömningen utifrån att man velat lugna barn och föräldrar, och valt att hålla barnen inne i dag, tills man vet hur det ser ut. Men det finns ingen anledning att känna oro om vargen har strosat igenom området och nu är borta.

TT

ANNONS