Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Misstanken: Mamma höll sonen inspärrad i 30 år

En kvinna i Stockholmsregionen misstänktes ha hållit sin son instängd under flera decennier, skriver Aftonbladet. På torsdagen meddelades att hon inte längre är misstänkt för brott.

Enligt Expressen misstänks en kvinna i Stockholm haft sin son instängd i en lägenhet i 28 år. Historien uppdagades sedan en släkting besökt sonen när kvinnan inte var hemma.

I lägenheten återfann släktingen sonen, en man i 40-årsåldern, liggandes på en filt på golvet. Släktingen har berättat för Expressen om besöket och det som framkommer är makabert.

Inne i lägenheten, som var fylld av bråte, ska hon ha mötts av en rutten stank av urin, smuts och damm. Släktingen beskriver det som att gå in i en skräckfilm.

I ett mörkt hörn i köket hittade hon mannen, upplyst av ljuset från en gatlykta. Där fick hon syn på hans ben.

– Jag kan knappt beskriva dem. De såg fruktansvärda ut. Allt upp till knäna var bara sår. En del av ena vaden var gråsvart och det var pölar av var under honom, säger hon till Expressen.

”Mamman lyckades manipulera samhället i alla år”

Mannen fördes direkt till sjukhus. Åklagaren i fallet vill inte gå in på vilken typ av skador mannan har, men enligt Aftonbladet var han kraftigt undernärd, saknade alla tänder, hade sår över hela kroppen och ett ”undermåligt språk”.

Under tisdagens anhölls mannens 70-årig mamma, misstänkt för olaga frihetsberövande och grovt vållande av kroppsskada. Polisen ska också prata med mannen under dagen.

– Kvinnan förnekar brott, hon är delgiven misstankarna och hon kommer inom kort att höras i närvaro av offentlig försvarare, säger kammaråklagare Emma Olsson.

Enligt Expressen togs mannen ur skolan redan på högstadiet av sin mamma, och ska sedan dess ha levt ett liv helt utanför samhället.

– Hon stal hans liv ifrån honom och hon manipulerade hela sin omgivning för att bevara sin hemlighet, säger släktingen som fann mannen till tidningen.

Kammaråklagare Emma Olsson uppger att de nu ska kartlägga mannens levnadsomständigheter och hålla ett stort antal vittnesförhör.

– De närmaste dagarna kommer vi att genomföra en brottsplatsundersökning i bostaden, som nu är avspärrad, säger hon.

Senast på torsdag måste åklagaren ta ställning till om kvinnan ska begäras häktad eller släppas på fri fot.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.