Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flera unga och barn i Malmö har under kort tid utsatts för grova våldtäkter av för dem helt okända män, rapporterar Aftonbladet. Arkivbild.

Misstanke: Flera Malmöbarn våldtagna

Flera unga och barn i Malmö har under kort tid utsatts för grova våldtäkter av för dem helt okända män, rapporterar Aftonbladet.

Flera unga och barn i Malmö har under kort tid utsatts för grova våldtäkter av för dem helt okända män, rapporterar Aftonbladet.

Nu har polisen tillsatt en särskild utredningsgrupp, enligt tidningen.

Det är ännu oklart huruvida det rör sig om en eller flera gärningsmän. Ett av fallen rör en 14-årig flicka som under sommaren anmälde att hon våldtagits i närheten av Husiegårdens idrottsplats i Malmö. Gärningsmannen ska ha dragit in henne i ett buskage och där fullbordat våldtäkten – mitt på dagen.

Ingen har ännu gripits i det fallet – som enligt uppgifter till tidningen uppvisar likheter med andra överfall på barn och unga utomhus i och runt Malmö den senaste tiden.

- Jag kan säga att ärendena som sådana har inkommit. Det har hänt att barn blivit utsatta och vi har fått in anmälan om detta. Det är nu en åklagare som leder förundersökningen, säger Stina Karlgrund, chef för Malmöpolisens sektion för brott i nära relationer, till Aftonbladet. Hon bekräftar dock bara för tidningen att hon känner till två anmälda fall som gruppen utreder.