Polis på plats vid synagogan i Malmö på onsdagsmorgonen. Polisen utreder ett försök till allmänfarlig ödeläggelse.
Polis på plats vid synagogan i Malmö på onsdagsmorgonen. Polisen utreder ett försök till allmänfarlig ödeläggelse. Bild: Johan Nilsson/TT

Misstankar: Förberedde grovt brott mot synagoga

En man anhölls på onsdagen efter misstankar om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse i eller vid Malmös synagoga. Han släpptes senare på fri fot.

ANNONS
|

Larmet kom in vid 08-tiden på onsdagsmorgonen och judiska församlingen skriver på sin hemsida att polisen gjorde en genomsökning av synagogan och församlingshuset.

– Vad jag förstår är det ingen som skadats. Det som har hänt är något som vi kallar för en säkerhetssituation där polisen har genomfört en sökning, säger Fredrik Sieradzki, talesperson för judiska församlingen i Malmö, till Sydsvenskan.

Polisen har förhört ett stort antal personer och gjort husrannsakningar, men åklagare Pär Andersson vill inte gå in på detaljer om vad som hänt.

Den misstänkte mannen hämtades till förhör men efter beslut av åklagaren släpptes han på onsdagskvällen.

ANNONS

– Det finns inte tillräckliga skäl för anhållande så mannen är släppt på fri fot, säger Pär Andersson till TT.

Åklagaren vill inte gå in på hur misstankarna uppstod. Det är osäkert om brottsutredningen fortsätter.

– Det finns inga andra misstänkta, säger Pär Andersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS