Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Misstänkte trippelmördaren: "Vi drack och trillade omkull"

Den man i 50-årsåldern som misstänks för mord på tre personer i en villa i Skivarp, uppger för Kvällsposten att han själv också blev förgiftad vid tillfället. Han har släppts på fri fot – men misstankarna mot honom finns kvar.

10 februari kom larmet om att tre döda kroppar hittats i en villa belägen i Skivarp i södra Skåne. Senare samma kväll anhölls en man i 50-årsåldern, misstänkt för att ha mördat de tre männen i villan.

LÄS MER: En anhållen för trippelmord i villa

Nu har den misstänkte mannen släppts och berättar för Kvällsposten sin version av vad som hände i villan.

Är gamla bekanta

Enligt mannen själv har han varit vän med den döda trion i åtta-nio år. Tillsammans med ett av offren, begav sig mannen till villan vid middagstid, säger han till Kvällsposten. När ingen öppnade, beslöt de sig för att självmant gå in. Mannen hävdar att han redan då såg två av sina kompisar ligga utslagna inne i villan.

– De rörde sig inte så vi tänkte att de hade väl druckit för mycket redan. Vi gick ut i köket där det stod en öppnad flaska, säger mannen till Kvällsposten.

När de fick syn på flaskan, började de båda männen också att dricka

– Men det var inte klokt – vi drack och jag trillade omkull direkt, det slog ut alla muskler och brände och sved hela vägen ner, säger mannen till Kvällsposten.

Även personen som mannen kommit in med blev dålig, enligt mannens berättelse.

Började kräkas

Mannen i 50-årsåldern hävdar att han och hans kompisar måste ha blivit förgiftade av innehållet i flaskan. Själv lyckades han dock spy upp det han druckit genom att stoppa fingrarna i halsen.

LÄS MER: Misstänkt för trippelmord nekar

Nästa dag låg mannens kamrater fortfarande livlösa, berättar han. Ändå ringde mannen inte 112. Först efter fem dagar larmade han en av kompisarnas anhöriga. Tillsammans begav de sig till villan i Skivarp. Det visade sig att de tre kompisarna då låg döda i huset.

I söndags beslutade åklagaren att mannen skulle släppas på fri fot – men mordmisstankarna mot honom kvarstår. Enligt åklagaren finns det inte längre skäl att hålla mannen inlåst. Fler detaljer kring morden vill åklagaren inte gå in på i nuläget.

– Nu väntar vi på resultat från olika tekniska analyser. Under tiden råder förundersökningssekretess, säger Pernilla Åström, chefsåklagare.

Analysresultaten av vad männen kan ha fått i sig är ännu inte klara. Den misstänkte mannen är tidigare ostraffad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.