Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
24-åringen var inte känd av polisen när han greps och han har ingen koppling till offren.

Misstänkte Mantorp-mördaren nekar i rätten

Den 24-årige mannen som misstänks för ett brutalt dubbelmord i Mantorp i somras nekar till mord, men erkänner att han varit på platsen.

Det var den 12 juni förra året som två personer hittades döda, tejpade vid stolar på köksgolvet. En omfattande polisutredning ledde under hösten till att 24-åringen greps och han åtalades med stöd av en stark teknisk bevisning.

Nu har rättegången inletts och 24-åringen nekar till mord. Han erkänner dock att han har varit i huset och att han tejpat paret, men inte i den omfattning som åklagaren påstår, rapporterar Sveriges Radio P4 Östergötland.

Enligt försvarsadvokat Henrik Lindblom hävdar mannen att han inte var ensam i villan där paret mördades.

- Minst en person har varit med, säger Lindblom till radion.

Mannen misstänks också ha använt parets bankkort för att ta ut pengar och erkänner bedrägeri.

24-åringen var inte känd av polisen när han greps och har ingen koppling till offren. Det har framkommit att han har haft mycket dålig ekonomi och att han under 2014–2016 haft psykiska problem och bland annat fantiserat om att döda andra människor.

- Motiv kan vi andra teoretisera kring, men det är bara gärningsmannen som kan förklara varför han gör som han gör, sade kammaråklagare Helene Gestrin i samband med en pressträff för två veckor sedan.

Rättegången väntas pågå under sju dagar fram till och med den 12 mars.