Misstänkte mannen erkänner att han dödat 18-åriga kvinnan

Den misstänkte mannen i 25-årsåldern erkänner att han dödat den 18-åriga kvinnan som försvann i Höör.
– Den anhållne mannen har i polisförhör medgivit att han har berövat kvinnan livet. Han menar att hans avsikt inte var att döda henne och förnekar därför gärningen, säger kammaråklagaren Kristoffer Nordström, i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Nu uppger åklagarmyndigheten att den misstänkte mannen i 25-årsåldern erkänner att han dödat den 18-åriga kvinnan som försvann i Höör.

– Den anhållne mannen har i polisförhör medgivit att han har berövat kvinnan livet. Han menar att hans avsikt inte var att döda henne och förnekar därför gärningen.

– Jag anser emellertid att det föreligger sannolika skäl för mord och därför har jag begärt honom häktad, säger kammaråklagaren Kristoffer Nordström, i ett pressmeddelande.

Under torsdagseftermiddagen har polisen hittat det som förmodas vara mordvapnet. Det hittades efter att dykningar genomförts i en sjö i Höör.

Enligt pressmeddelandet har fyndet säkrats. De tekniska undersökningarna av föremålet fortsätter i polisens lokaler och avspärrningarna på platsen har hävts.

ANNONS

Den misstänkta mannen har begärts häktad, misstänkt för mord. Häktningsförhandlingen hålls under fredagen.

Åklagarmyndigheten uppger att de inte kan lämna ut fler uppgifter om det misstänkta mordvapnet.

LÄS MER:18-årig kvinna hittad död i Höör – polisen misstänker mord

Skulle gå hem från en vän

Det var vid tvåtiden natten mot tisdagen som den unga kvinnan ska ha lämnat en väns bostad för att ta sig hem. Men hon kom aldrig hem, och en stor sökinsats påbörjades.

På onsdagen greps en man i 25-årsåldern. Han anhölls senare, misstänkt för mord.

Vid 16-tiden på onsdagen bekräftade polisen att den unga kvinnan hittats död.

– Vi har funnit en kropp och vi har konstaterat att det är den försvunna kvinnan, sa polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till TT.

Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.
Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford. Bild: Johan Nilsson/TT

Efter att händelsen slog kyrkan i Höör upp portarna för att ta emot människor som behövde någon att prata med.

– Vi är ett team som jobbar framåt så länge det behövs, sa Mikael Johansson, kyrkoherde i Höörs församling till TT, på onsdagen.

Texten uppdateras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS