Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tre personer misstänkta för inblandning i skjutning i Rågsved i fredags, har släppts. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT
Tre personer misstänkta för inblandning i skjutning i Rågsved i fredags, har släppts. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Misstänkta för skjutningen i Rågsved släppta

Tre personer, misstänkta för att ha varit inblandade i skjutningen i Rågsved i södra Stockholm, har släppts på fri fot av tingsrätten. I skjutningen, som inträffade i närheten av Rågsveds centrum under fredagen, skadades två personer allvarligt.

– Jag kan inte svara för hur tingsrätten har resonerat men två stycken var unga och där tyckte man inte att häktningsskälen var starka nog och för en person har inte häktningsskälen räckt helt enkelt, säger kammaråklagare Lisa dos Santos till TT.

Tidigare under dagen begärdes de tre personerna häktade och de betraktas som fortsatt misstänkta. Två av dem är under arton år och misstänks för grovt vapenbrott. Den tredje är 22 år och misstänks för medhjälp till försök till mord och grovt vapenbrott.

– Vi får ta ställning till om vi ska klaga på de här besluten, säger Lisa dos Santos.

Tidigare har sju personer suttit anhållna men fyra av dem släpptes tidigare. Om de fortfarande är misstänkta är oklart, enligt åklagaren.