Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Misstänkta dottern om relationen till sina föräldrar

Hon är misstänkt för att ha mördat sin pappa och för att ha försökt döda sin mamma. Under en sinnesundersökning berättar hon om relationen till föräldrarna och sina kärleksförhållanden. Det framgår att hon har ett "uttalat förakt för män".

Paret, kvinnan i 40-årsåldern och mannen i 20-årsåldern, sitter häktade misstänkta för mord och mordförsök. Offren - kvinnans föräldrar.

Händelsen utspelade sig i ett sommarstugeområde i Arboga i början av augusti. Paret låg och sov när någon tog sig in i deras sommarstuga och knivhögg dem. Kvinnan överlevde attacken och kunde larma polisen.
– Hjälp, jag har hål i kroppen, sa kvinnan i larmsamtalet.

Efter en tids utredning riktades misstankarna mot parets dotter och hennes sambo.
Åklagaren skrev i häktningsframställan att dottern och hennes sambo ska ha utfört dåden "tillsammans och i samförstånd med annan". De skriver att dottern "i vart fall anstiftat" till mordet och mordförsöket samt "medverkat till gärningarna genom råd och dåd".

LÄS MER: Beslutet: Makens grav öppnas

Kan vara psykiskt sjuka

De misstänkta har genomgått en liten rättspsykiatrisk undersökning. Den har visat att det kan misstänkas att kvinnan lider av en allvarlig, psykiatrisk störning.

De anser att hon bör genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning om misstankarna leder till rättegång. Även kvinnas sambo, som är i 20-årsåldern, misstänks lida av en psykiatrisk störning. 

I ett läkarintyg, som Aftonbladet var först med att skriva om, framgår det att kvinnan under undersökningen berättat om en "djupt otillfredsställande uppväxttid".

Under skolgången har hon därför varit lite av en "ensamvarg".
Hon säger att hon trivs bäst i sin ensamhet då hon framställer sig själv som socialt reserverad.

Men hon ska också ha gjort revolt mot föräldrarna och blivit mer utåtagerande.

LÄS MER: Sommarstugemordet: Detta har hänt

"Förakt för män"

Hon berättar att hon som ung förstod att hon "inte skulle kunna leva med någon man". I läkarintyget står det att det finns ett "uttalat förakt för män".

Hon vill dock inte kommentera förhållandet med den medmisstänkte mannen i 20-årsåldern. Hon säger bara att de haft för avsikt att gifta sig.
Även den medmisstänkta mannen berättar om sin livshistoria. Här framgår det också att han flyttade hem till kvinnan på grund av problem i boendesituationen.

Han säger att han "inte haft något starkare känslomässigt band till den medmisstänkta" - detta trots att paret lämnat in en hindersprövning till tingsrätten för att kunna gifta sig.

Paret nekar båda till brott.

LÄS MER: Så lever de misstänkta för sommarstugemordet i häktet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.