Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polis och åklagare utreder en misstänkt våldtäkt på en skolgård i Alvesta. Både offer och förövare är minderåriga. ARKIVBILD.

Misstänkt våldtäkt på skolgård

Polisen i Alvesta utreder just nu en misstänkt våldtäkt på en skolgård i kommunen. Alla inblandade, både offer och de två misstänkta förövarna, är minderåriga. Ärendet rubriceras således som våldtäkt mot barn, skriver Smålandsposten.

Att de inblandade inte är straffmyndiga innebär att den åklagarledda utredningen genomförs enligt lagen med särskilda bestämmelser för unga lagöverträdare. Det kommer alltså inte bli tal om en rättsprocess, utan ärendet lämnas så småningom över till sociala myndigheter som underlag för vilka insatser som ska göras för de inblandade barnen.

Händelsen ska ha skett i mitten av oktober, utanför skoltid.

- Vi kommenterar inte fallet eftersom minderåriga är inblandade. Fallet är också överlämnat till åklagare och sociala myndigheter, säger presstalesman Calle Persson, polisen region Syd.

Kammaråklagare Anna-Karin Schoultz uppger att hon inte fått reda på vad som hänt än men beslutat om en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare.
- Det här kommer inte att bli en rättsprocess eftersom det handlar om minderåriga. Jag har gett polisen direktiv att gå vidare med den anmälan som gjorts och räknar med att få mer uppgifter nästa vecka, säger hon.