Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt spion gripen i Stockholm av Säpo

Säpo har gripit en misstänkt spion i Stockholmsområdet, rapporterar Aftonbladet. Säpo bekräftar att en person är anhållen skäligen misstänkt för spioneri efter gårdagens insats i Mellansverige.
– Jag är informerad om det här men jag har inga kommentarer, säger inrikesminister Mikael Damberg till Aftonbladet.

Det var under måndagsmorgonen som tillslaget ägde rum. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det ha skett i Stockholm. En man greps i räden och anhölls sedan av åklagare.

– Vi kan bekräfta att en person har gripits efter en insats i Mellansverige under måndagsmorgonen. Personen är anhållen skäligen misstänkt för spioneri och nu pågår en förundersökning som Säkerhetspolisen bedriver under ledning av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål, säger Johanna Aschan, presstalesperson vid Säpo, till GP.

På tisdagsförmiddagen hade regeringen fått kännedom om gripandet.

– Jag är informerad om det här men jag har inga kommentarer. Jag hänvisar till Säkerhetspolisen och åklagare, säger inrikesminister Mikael Damberg (S), till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet begärde den spionanklagade först stjärnadvokaten Johan Eriksson, men ändrade senare sig och önskade advokat Anton Strand.

– Jag har inga kommentarer för närvarande. Jag vill inte uttala mig alls, säger Anton Strand till Aftonbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.