Misstänkt mord på kvinna i lägenhet

Polisen i Jönköpings län har inlett en mordutredning efter att en kvinna hittats avliden i en lägenhet i Värnamo. Omständigheterna är i nuläget oklara, enligt polisen.

ANNONS
|

Det var igåreftermidag runt 15-tiden som en anhörig till den avlidna kvinnan kontaktade polisen med sin oro. När en polispatrull senare kontrollerade bostadenhittades kvinnan avliden. Omständigheterna är oklara eftersomdödsorsaken inte kunnat fastställas.

För att polisen ska kunna vara säkra på att ett eventuellt brott inte begåtts mot kvinnan har en förundersökning inletts med rubriceringen mord, alternativt dråp. En teknisk undersökning har gjorts under natten.

Misstänkt man anhållen

En man som befann sig i bostaden hartagits med på förhöroch senare anhållits av åklagare. Misstanken är av lägre misstankegraden, skäligen misstänkt.

– Utredaren vill vara försiktig tills dess att vi hört den här mannen som befann sig i lägenheten, säger polisens pressinformatör i Jönköpings län,Tommy Thorngren.

ANNONS

"Avgörande pusselbit"

Mannen ska vara i 65-årsåldern.Ytterligare förhör kommer hållas med honom under dagen. Dessutom kommer en obduktion att genomföras för att om möjligt slå fast dödsorsaken.

– Det blir en avgörande pusselbit för den fortsatta utredningen, säger polisens pressinformatör i Jönköpings län,Tommy Thorngren.

ANNONS