Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord i Borlänge, sedan två personer hittats livlösa i en bostad. Arkivbild.

Misstänkt mord i Borlänge

En förundersökning om misstänkt mord har inletts sedan två personer ska ha hittats livlösa i en bostad i området Jakobsgårdarna i Borlänge. Polisen vill inte gå ut med fler detaljer om vad som har hänt.

Enligt personen som hittade de två livlösa luktade det starkt inne i bostaden och denne vågade sedan inte vistas på platsen, skriver Dalarnas Tidningar.

Polisen vill i nuläget inte gå ut med om det är en eller två personer som är döda.

- Det är vad vi kallar för en statisk händelse, det är inte något pågående brott utan det är något som har hänt. Man jobbar för högvarv och det är därför vi inte kan gå ut med mer information, säger Rickard Bäcker, vakthavande befäl på polisens regionledningscentral i Örebro, till TT.

TT: Har ni någon misstänkt i nuläget?

- Tyvärr kan jag inte gå ut med något ytterligare där heller.

Ska undersökas

Larmet kom till SOS strax efter klockan 14 på lördagen och räddningstjänsten ska ha varit på plats med ambulans. Klockan 15.15 ska räddningstjänsten ha åkt därifrån.

Bostaden är fortsatt avspärrad. Tekniker ska anlända från Värmland och en kriminalteknisk undersökning kommer att genomföras under helgen.

- För att minimera någon typ av påverkan på platsen har vi inte haft någon polis inne överhuvudtaget. Det är helt enkelt för att säkerställa så att platsen inte kontamineras, utan vi vill ha den så ren som möjligt, säger Rickard Bäcker.

Knackar dörr

Bostadsområdet Jakobsgårdarna ligger intill köpcentret Kupolen i centrala Borlänge. Utöver den tekniska undersökningen, som väntas pågå under hela helgen, jobbar polisen med att knacka dörr bland grannarna i området.

- Mycket är avhängigt den tekniska undersökningen. Man kommer köra igång än mer under morgondagen, så förhoppningsvis kan vi då stötta upp med ytterligare information, säger Rickard Bäcker.