Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Misstänkt mördare jagas för mordet på sin 16-åriga fru

I slutet av maj hittade en hundägare en död flicka i ett skogsparti. Flickan kan ha varit gift med sin 40 år äldre, misstänkte mördare.

I mars anmäldes en 16-årig flicka försvunnen. Två månader senare hittades hon död i ett skogsparti i Hökarängen i Stockholm. Flickan kom till sverige som ensamkommande flyktingbarn under hösten 2015. 

Sedan 3 juni är en 40 år äldre man på sannolika skäl anhållen i sin frånvaro, misstänkt för mordet på den 16-åriga flickan. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet, ska flickan ha varit mannens fru, något som polisen inte vill kommentera. 

– Jag kommer inte att kommentera det, däremot kan jag säga att de kände varandra sen innan, men mer än så vill jag inte gå in på deras realtion, säger utredningsledare Daniel Edlund. 

Polisen tror att flickan mördades i närheten av platsen där hon hittades. 

Det är i nuläget oklart var mannen befinner sig. 

– Vi vet inte exakt var han är och vi kommer inte att spekulera i det, utan låta utredningen ha sin gång, säger Daniel Edlund. 

Ett par veckor efter flickans försvinnande ska bland annat hennes pojkvän ha hörts av polis, rapporterar Dagens Nyheter. 

Då ska det ha framkommit att en hotbild fanns mot flickan, som var formellt gift med en betydligt mycket äldre man. Information om hoten fanns dokumenterade på pojkvännens mobil. 

DN skriver också att polisen ska ha fått ett samtal från ett vittne som ska ha sett någon släpa en flicka in i skogspartiet där hon sedan hittades. Det är oklart om polisen åkte till platsen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.