Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Poliser på plats efter skottlossningen i Östberga i tisdags.

Misstänkt flyktbil har hittats

Polisen har hittat en vit Toyota som kan ha använts som flyktbil efter dödsskjutningen i Östberga i södra Stockholm. Bilen återfanns på onsdagen bakom ett hus i stadsdelen Årsta, skriver Expressen.

Flera personer har förhörts. En av dem är den person som överlevde skjutningen. Men om förhören har gett polisen en klarare bild av vad som har hänt vill Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, inte kommentera.

- Vi håller mycket för oss själva och hoppas att mer folk hör av sig, säger han till TT.

Vad som ligger bakom skjutningen och om det finns en koppling till gängkriminalitet är svårt att svara på, enligt Byström.

- Men vi har haft och har en del konflikter mellan olika kriminella element i länet. Något klart motiv kan vi inte berätta om nu.

Dödsskjutningen inträffade i tisdags eftermiddag. En man i 20-årsåldern avled av sina skador och en annan man fördes till sjukhus med inte livshotande skottskador.

Enligt Expressen väntade skytten på männen i ett parkeringsgarage då de anlände tillsammans med ett barn i bilen. Männen beordrades ner på knä, men en av dem lyckades springa från platsen tillsammans med barnet. Under flykten blev han skjuten i benet, men barnet klarade sig.

Brottsrubriceringen är mord och mordförsök.