Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dynamitgubbe hittat nordväst om Sundsvall på marken under en lägenhetsbalkong. Bild: Skärmdump

Misstänkt dynamitgubbe hittad vid lägenhet

Ett misstänkt farligt föremål har hittats på marken under en balkong i ett lägenhetsområde i Sundsvall. Polisen, eller Stockholms bombgrupp via foto, kan inte avgöra vad det är för slags föremål. Bombgruppen är därför på väg till Sundsvall med sin bombvagn och väntas vara på platsen under sen kväll.

Polisen i Sundvall fick tips om ett så kallat farligt föremål på marken under en balkong på Kalmarvägen i Sundsvall vid klockan 13.28. 

- Jag vill inte beskriva föremålet men jag kan konstatera att det är ett litet föremål, säger Börje Öhman vid polisen i Västernorrland. 

Låg föremålet i en väska eller liknande?

- Det låg inte i en väska utan, vad jag förstått det som, ska föremålet ligga direkt på marken.

Bombgrupp på väg

Polisen har konsulterat med bombgruppen i Stockholm vilka inte kunde avgöra, via fotografi, om fyndet under balkongen är av klassen farligt eller ej. Vidare kommer därför några från bombgruppen att åka till Sundsvall för att kunna göra en tydligare bedömning - de väntas vara på platsen i kväll.

- Bombgruppen i Stockholm kör upp, det tar cirka 3-4 timmar, med en så kallad bombvagn. De har som en tunna där man kan lägga sådana här misstänka farliga föremål i och föra bort från platsen, säger Öhman.

Boenden råds till att hålla sig från fönstren

Själva lägenheten, vars balkong föremålet hittats under, är evakuerad och där fanns endast en boende.

- Vi har inte evakuerat de andra boende utan gett information till dem. Vi har bett dem att inte stå och titta i fönstren för att eventuellt få glassplitter på sig, säger Börje Öhman. 

Tills vidare håller polisen platsen avpärrat cirka 50 meter runtomkring lägenheten, skriver polisen i Västernorrland/Region Nord. 

Händelsen rubriceras för tillfället som framkallande av fara för annan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.