Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt bomb vid flerfamiljshus i Stockholm

Polisen spärrade av en fastighet på Kungsholmen i Stockholm under torsdagseftermiddagen. Detta på grund av ett misstänkt föremål hittats på Rålambsvägen. – Bombtekniker är på plats, bekräftar Eva Nilsson, informatör vid Stockholmspolisen.

Det var en boende som upptäckte ett misstänkt föremål i en flerfamiljsfastighet i området Marieberg på Kungsholmen. Huset ska ligga på Rålambshovsvägen inom området Marieberg.

Polisen larmades om det misstänkta föremålet vid klockan 15:30-tiden. Vid klockan 17:00 kan polisen bekräfta att bombgruppen är på plats. 

– Polisen säkrar platsen och bombtekniker hanterar föremålet, bekräftar Eva Nilsson, informatör vid Stockholmspolisen.

 

"Obehagligt när det kommer så nära inpå"

GP pratar med en Stockholmsbo som bor i närheten av platsen där det misstänkta föremålet anträffats. Han är fortfarande kvar på jobbet inne i stan när vi intervjuar honom.

– Det känns lite olustigt. Jag bor några kvarter därifrån, i samma stadsdel, säger Fredrik Skaaret.

Men så tillägger han, blixtsnabbt:

– Det känns obehagligt när det kommer så nära in på.

Var du på väg hemåt?

– Nja, nu kanske man väntar lite och ser hur det går, svarar Fredrik Skaaret. 

 

"Bombgruppen jobbar sakta och säkert"

När vi lägger på är klockan 17:20. Platsen där föremålet hittades är fortfarande avspärrad, intygar polisen, strax därpå.

– Objektet ligger där det ligger. Bombteknikerna jobbar sakta och säkert, förklarar Eva Nilsson, informatör vid Stockholmspolisen.

Vid klockan 17:45 har bombgruppen fortfarande inte kommit med ett utslag.

– Polisen och bombgruppen fortsätter operationen vid platsen där föremålet ligger. Vi hoppas att de snart kan göra en bedömning av det, säger Stockholmspolisens informatör Eva Nilsson vid det klockslaget.

 

Föremålet taget i beslag

Men strax därpå bekräftar polisen att bombgruppen är färdig. Den och poliskollegorna påbörjar därmed avveckling från platsen.

– Bombtekniker har undersökt föremålet och det är taget i beslag för vidare teknisk undersökning. Avspärrningen är hävd. En förunderundersökning är inledd om grovt olaga hot, enligt informatör Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.  

Resultatet av bombteknikernas arbete så här långt är att de kan slå fast att föremålet är en postförsändelse. Paketet ska vara adresserat till en privatperson, enligt polisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.