Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Misstänkt bomb hittades på parkering

En person hittade en misstänkt farligt föremål på en bil i Malmö. Polis och nationella bombskyddet kom snabbt till plats. Strax innan 14 är ärendet avklarat på plats och föremålet har förts därifrån.

Larmet kom 11.54 på tisdagen. Polisen fick ett samtal där en privatperson berättade att ett paket med tejp och trådar ligger på bakluckan tillhörande en personbil på en parkeringsplats vid Cronmans väg i Rosengård, Malmö. Paketet ska enligt polisen vara i storleken 10x30 centimeter och tejpat med tjock brun tejp.

Parkeringsplatsen ligger nära Zlatan Court, fotbollsplanen som är tillägnad Zlatan Ibrahimović.

Faran är avblåst

Väl på plats gjorde polisen bedömningen att föremålet kunde vara farligt. Platsen spärrades av och personal från det nationella bombskyddet kom till plats.

– De arbetar just nu med att besiktiga föremålet för att bedöma vad de ska göra med det. Om de ska ta det därifrån, skjuta sönder det på plats eller någon annan åtgärd, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.

Vid 13.44 är faran avblåst, avspärrningarna borttagna och föremålet är bortfört från platsen.

– Bombskyddet har hanterat föremålet och tagit med sig det därifrån i en vagn, en så kallad bombkula som kan skydda omgivningen från en eventuell explosion. 

Föremålet tas till en plats som är säker för allmänheten där det kan undersökas.

Bilägaren är identiferad av polisen som en man i 50-årsåldern. Polisen vill inte kommentera om han är känd av dem sedan tidigare. Ingen är gripen eller misstänkt i nuläget.

Hände nyligen på samma väg

Det var bara tre dagar sedan polisen senast hittade ett misstänkt föremål på och spärrade av Cronmans väg. Bombtekniker använde då en robot för att lyfta bort föremålet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.