Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Misstänks ha knivhuggit bror – häktas inte

Den 16-åriga flicka från Gävle som misstänks ha knivhuggit och försökt döda sin nioårige bror slipper häktning. Åklagare Arek Nowak har hävt anhållningsbeslutet.

- Jag har bedömt att hon inte behöver vara häktad, och det grundar jag dels på att hon är väldigt ung, men också utifrån att hon inte behöver ha några restriktioner, säger kammaråklagare Arek Nowak till SVT Nyheter Gävleborg.

Vanligtvis när en person är så ung och misstänkt för ett allvarligt brott försöker polis och åklagare hitta en lösning så att den som är under 18 år kan slippa att sitta på ett häkte. Den 16-åriga flickan har omhändertagits enligt Lagen om vård av ungdom (LV) och är placerad på ett ungdomshem.

Vad flickan har sagt om det misstänkta mordförsöket vill Arek Nowak inte kommentera.

- Men vi har uteslutit att någon annan är hon kan ha gjort det.

Arek Nowak säger att man nu går in i en fas av utredningen där fler förhör med personer i flickans och den nioårige pojkens omgivning ska hållas.

Det var i fredags som polisen larmades till en adress i Gävle och hittade den nioårige pojken skadad. Flickan fanns inte på platsen.

Pojken fördes till sjukhus. Polisen använde, enligt P4 Gävleborg, en helikopter för att söka efter flickan, som hittades en timme senare på Resecentrum i Uppsala, där hon greps.