Norrköpings tingsrätt har beslutat att omhäkta de föräldrar som är misstänkta för att ha vållat sin dotters död. Arkivbild.
Norrköpings tingsrätt har beslutat att omhäkta de föräldrar som är misstänkta för att ha vållat sin dotters död. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Misstänkta föräldrar häktades om

ANNONS

I slutet av januari hittades en treårig flicka död i en lägenhet i centrala Norrköping. Flickans föräldrar greps samma dag, och har nu i två veckor suttit häktade misstänkte för grovt vållande till annans död. På fredagen beslutade Norrköpings tingsrätt att omhäkta föräldrarna, eftersom åklagaren bedömer att förundersökningen inte kommer att bli klar i tid.

"Jag inväntar rättsläkarens undersökning om dödsorsaken. Det kommer att vara avgörande för brottsrubriceringen och hur vi ska inrikta den fortsatta förundersökningen", säger kammaråklagare Anna Lander i ett pressmeddelande. Enligt Norrköpings Tidningar kan det ta upp till en månad att fastställa dödsorsaken.

ANNONS

Tidigare har mammans försvarsadvokat Per Oehme sagt till Aftonbladet att hon nekar till brott, och att det rör sig om en tragisk olyckshändelse i hemmet.

Enligt tidningen omhändertogs flickan av socialtjänsten när hon bara var några dagar gammal, då det var "mycket turbulent kring henne". Men för drygt ett år sedan beslutade kammarrätten att de biologiska föräldrarna skulle återfå vårdnaden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS