Misstänkt knivattack vid skola

En pojke i nedre tonåren ska ha förts till sjukhus efter en misstänkt knivattack vid en skola i Linköping, rapporterar SVT Nyheter.

ANNONS
LocationLinköping||

På tisdagseftermiddagen ska en pojke i nedre tonåren ha förts till sjukhus med ambulans efter en misstänkt knivattack vid en skola i Linköping. Skolans enhetschef bekräftar för SVT Nyheter att en elev har förts till sjukhus.

– Vad jag har förstått ska detta vara en av våra elever som varit inblandad i en kontrovers, säger chefen.

Enligt skolans enhetschef ska händelsen ha inträffat när eleven var på väg hem från skolan. Enhetschefen vill inte uttala sig om skadeläget. Ingen person har gripits ännu, men polis bekräftar för SVT att en kniv är inblandad. Förhör ska hållas med den drabbade pojken på sjukhuset.

ANNONS

Region Östergötland uppgav senare på eftermiddagen att pojken opererats akut och är lindrigt skadad.

Polisen rubricerar händelsen som försökt till mord och har spärrat av den förmodade brottsplatsen för en teknisk undersökning.

– Polis är på plats för att skapa en uppfattning om vad som hänt och säkra spår. Ingen person är gripen i nuläget. En utredning enligt lagen om unga lagöverträdare som är under 15 år är öppnad. Utredningen ska syfta till att klarlägga vad som har hänt, säger kammaråklagare Gabriella Ergül vid Åklagarkammaren i Linköping, i ett pressmeddelande.

Det är inte känt om någon misstänkt har gripits.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS