Missnöje med lönen toppar listan över skäl till att medarbetare lämnar Försvarsmakten.
Missnöje med lönen toppar listan över skäl till att medarbetare lämnar Försvarsmakten. Bild: Johan Nilsson/TT

Missnöje med lön orsakar avhopp från försvaret

Över hälften av dem som lämnade Försvarsmakten förra året uppgav missnöje med lön som bidragande orsak. Det rapporterar Officerstidningen.
– De senaste åren har stora satsningar gjorts på löneområdet, det är en prioriterad fråga som vi kommer att fortsätta jobba med, skriver Försvarsmaktens personaldirektör Kim-Lena Ekvall Svedenbland i en kommentar.

ANNONS
|

Det är Officerstidningen som har tagit del av den årliga undersökning som Försvarsmakten gör bland medarbetare och värnpliktiga som lämnat.

I den senaste undersökningen uppgav 41 procent ”dåliga möjligheter till utveckling” och 37 ”brister i ledarskapet” som skäl till att de sagt upp sig.

Bland de värnpliktiga har den psykiska ohälsan ökat senaste året. 65 procent svarar att de under tiden i Försvarsmakten för första gången upplevt ångest, nedstämdhet, depression eller stress. Året innan var det 22 procent.

– Det är inte acceptabelt att värnpliktiga upplever sig utsatta för ovälkommet beteende. Försvarsmakten behöver alltjämt arbeta vidare för att både förebygga och förstärka förmågan att omhänderta fall när det händer, skriver Kim-Lena Ekvall Svedenblad till Officerstidningen.

ANNONS

Av de värnpliktiga som svarade på enkäten hade tre av fyra skadat sig under utbildningen. Mest utsatta var knän och fötter.

LÄS MER:USA godkänner svenskt köp av helikoptrar

LÄS MER:Nytt vapenstöd till Ukraina – störst hittills

LÄS MER:Försvaret förstör farliga gasbussar

ANNONS