Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rakhmat Akilov.

Minst två har kallat sig Rakhmat Akilov

Terrormisstänkte Rakhmat Akilov har använt sig av minst två identiteter i Sverige. Och enligt SVT Nyheter kan flera personer ha använt sig av identiteten Rakhmat Akilov.

Enligt Skatteverket har den 39-årige Akilov under 2015 och 2016 haft inkomster på sammanlagt omkring 500 000 kronor. Runt 160 000 kronor är lön från ett saneringsföretag medan de resterande 340 000 kronorna är från en anställning hos Scandic Hotels, rapporterar SVT Nyheter.

- Men vi kan konstatera att det inte är samma person som vi ser på bilder från attentatet som vi haft arbetandes hos oss, säger Heidi Wold, kommunikationsdirektör vid Scandic Hotels, till SVT.

Mannen som arbetade hos hotellkedjan kunde inte styrka sin identitet på ett tillfredsställande sätt och fick sluta sin anställning i januari i år.

Heidi Wold säger att polisen haft kontakt med hotellkedjan.

- Han som sitter i rättssalen har suttit i förarhytten, men sedan kan namn ändras, sade vice chefsåklagare Hans Ihrman vid en pressträff efter häktningsförhandlingen enligt SVT.

Akilov har även använt en annan identitet i Sverige. Han sökte uppehållstillstånd 2014 och fick nej. Beslutet överklagades till migrationsdomstolen där det också blev nej. I domen har mannen ett annat namn, Rahmantjon Kurbonov, och ett annat födelseår.