Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Minderårig tjej krockade med traktor

En 16-årig flicka har kört in i ett träd utanför Jönköping. Hon har förts till sjukhus med ambulans. Polisen arbetar nu på platsen för att utreda vad som hänt.

Det var vid ettiden som polisen fick ett larm om en singelolycka på en mindre grusväg. 

– Ja det är en tjej som krockat med en traktor, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman i Jönköpings län. 

Körde rakt in i träd

Den 16-åriga flickan är förd till sjukhus med ambulans. Enligt Agnevik har hon kört rakt in i ett träd, men han vet ännu inte varför eller hur det hela gick till.

- Patrullen är på plats men de är osäkra på vad det är som hänt, hon är ju förd till sjukhus med ambulans, säger Agnevik.

Traktorn var en klass A-traktor, vilket är att likställa ungefär med en EPA-traktor, som får framföras när man är 16 om man har körkort - vilket hon hade. En A-traktor har en maxhastighet på 30 kilometer i timmen. Enligt Agnevik kan det under fel omständigheter vara förödande.

Oklart skadeläge

När polisen kom till platsen var flickan vaken och talbar, men klagade på ryggsmärtor. Om skadorna var allvarliga kunde Agnevik inte uttala sig om.

– Kör man in i något riktigt rejält träd och det tar tvärtstopp så kan det räcka för att det ska bli allvarliga skador, säger Agnevik.

Polisen arbetar på platsen för att försöka utreda vad det är som hänt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.