Det var efter en militärövning som flera personer på Gotland började känna av symptom. Fotot är en arkivbild från en annan övning.
Det var efter en militärövning som flera personer på Gotland började känna av symptom. Fotot är en arkivbild från en annan övning. Bild: Pontus Lundahl/TT

Militärer på Gotland sjuka i covid-19

ANNONS

Fem militärer på Gotland har insjuknat i covid-19 och ytterligare nio andra uppvisar symptom, rapporterar Helagotland.se.

Det var efter en stor övning för några veckor sedan som militärerna började märka av sjukdomen.

På regementet där smittan uppstått finns 200 personer och nu arbetar runt hälften av dem hemifrån. Alla på enheten där smittan spridit sig har skickats hem och smittspårning har skett i samarbete med Region Gotlands smittskyddsläkare.

– Jag har full förståelse för om folk skulle vara oroliga, men vi har kontroll på det som har skett hos oss och de lyder ordern som finns om att vara hemma, säger bataljonschef Ulf Hamberg till Helagotland.se.

ANNONS

Gotland är ett av de län som har haft minst smittspridning i Sverige. Endast 39 fall har konstaterats på ön.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS