En man har avlidit efter en krock mellan en motorcykel och personbil. Arkivbild.
En man har avlidit efter en krock mellan en motorcykel och personbil. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist / TT

Mc-förare död efter kollision med bil

ANNONS

En man i 25-årsåldern har avlidit efter en olycka mellan en motorcykel och en personbil i Utvällinge i Helsingborg under lördagseftermiddagen. Motorcykelföraren skadades och fördes till sjukhus, men avled senare av sina skador.

– Han har avlidit i samband med olyckan och anhöriga är underrättade, säger Kim Hild, presstalesperson på polisen Syd, som också uppger att händelsen kommer att utredas vidare.

En liknande olycka mellan personbil och motorcykel inträffade vid 12.30-tiden under lördagen i Ljungbyhed. I det fallet var motorcykelföraren i 50-årsåldern som fick föras till sjukhus med livshotande skador.

Sjukhuset i Lund ville inte lämna några ytterligare uppgifter om skadeläget under söndagsmorgonen.

ANNONS

I det ärendet finns en anmälan om vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik upprättad.

– Det handlar om att bilföraren utfört en vänstersväng och kört på motorcykeln, som förmodligen befann sig i döda vinkeln, säger Kim Hild.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS