Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverigedemokraternas Mattias Karlsson när han i september anlände till riksdagshuset för att delta i riksmötets öppnande. Bild: Claudio Bresciani/TT
Sverigedemokraternas Mattias Karlsson när han i september anlände till riksdagshuset för att delta i riksmötets öppnande. Bild: Claudio Bresciani/TT

Mattias Karlsson (SD) på sjukhus – sjuk i covid-19

Riksdagsledamoten Mattias Karlsson (SD) är inlagd på sjukhus efter att ha blivit svårt sjuk i covid-19. ”Jag har av allt att döma en lång väg tillbaka”, skriver han i ett inlägg på Facebook. Till Expressen säger han att han inte har hunnit vaccinera sig mot sjukdomen.

Mattias Karlsson (SD), riksdagsledamot sedan elva år, har skrivit på Facebook att han ”sedan en tid tillbaka” befinner sig på Sankt Görans sjukhus i Stockholm.

”Jag utkämpar en ganska hård och obehaglig strid mot covid-19”, skriver han.

Han skriver att han under fredagen har fått beskedet att infektionen inte ”tycks fortsätta expandera i mina lungor” och att den akuta faran för hans liv ”tycks vara avvärjd för den här gången”.

Han skriver även att det verkar som att han har en lång väg tillbaka och tackar för all kärlek och allt stöd han har fått.

”Det är klyschornas klyscha, men snacka om att händelser som den här sätter livet i perspektiv och verkligen blixtbelyser för en vad som verkligen är viktigt och vad som inte är det”, skriver han.

Till texten har han publicerat en bild på sig själv i en sjukhussäng och med en andningsmask.

I kommentarsfältet är det många som ber honom krya på sig och som hoppas att han tillfrisknar snart. En del frågar även om han är vaccinerad mot covid-19.

Till Expressen säger han att han inte har hunnit vaccinera sig än.

– Nej, jag har varit på väg att göra det. Det har varit ett så hektiskt schema. Min far fick en ganska allvarlig släng av bältros när han vaccinerade sig. Så jag har försökt hitta ett planeringsfönster där jag skulle kunna drabbas av samma sak utan att det menligt inverkade på arbetet. Men jag väntade uppenbarligen för länge, säger han till tidningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.