Mats Löfvings barn publicerar öppet brev

I ett öppet brev, publicerat på Aftonbladet, beskriver Mats Löfvings vuxna barn sorgen efter att ha förlorat sin pappa. De riktar också hård kritik mot hur polisledningen valt att hantera ärendet.
”Polisledningens uteblivna personliga stöd är för oss oförlåtligt”.

ANNONS
|

I brevet beskriver barnen en polis som brann för sitt arbete, och en lojalitet mot yrket och kollegor som kom med ett högt personligt pris.

”Den senaste tidens drev mot honom har varit totalt hänsynslöst och polisledningens uteblivna personliga stöd är för oss oförlåtligt. Otaliga gånger har vi sett honom ställa sig längst fram och ta smällar för sina kollegor, inte minst för flera personer inom den högsta ledningen, ingen var beredd att göra detsamma tillbaka”.

Hittades död efter utredning om jäv

Mats Löfving hittades i sin bostad i Norrköping under onsdagskvällen. Hans liv gick inte att rädda. Tidigare samma dag hade polisens utredare Runar Viksten konstaterat att Mats Löfving varit jävig i flera beslut kopplade till Linda Staaf, en person som Mats Löfving under en period också haft en relation med.

ANNONS

”Sorgen över att förlora vår pappa på det här sättet är obeskrivlig. Vi har under hela vårt liv sett honom hantera sin enorma arbetsbörda helt outtröttligt med drivkraften att skapa ett bättre samhälle för alla. De privata uppoffringar han har behövt att göra går ej att sätta i ord.”

Barnen väljer att avsluta det öppna brevet genom att rikta sig direkt till Mats Löfving:

”Pappa, du har alltid varit vår stora förebild, mentor och stöttepelare i livet. Vi kommer alltid älska dig och hysa en enorm respekt för allt du uträttat inom polisen och som förälder. Vi måste nu acceptera ett oändligt tomrum och dina två barnbarn tvingas växa upp utan sin farfar, helt i onödan”.

Intervju med Mats Löfvings bror

Aftonbladet har också publicerat en intervju med Mats Löfvings fem år yngre bror, Jan Löfving. Han delar kritiken i det öppna brevet, att Mats Löfving lämnades i sticket av polisledningen.

– Jag upplever att det rått total avsaknad av stöd från polisledningen och att man lämnat Mats helt ensam, säger han till tidningen.

Jan Löfving menar också att bevakningen och debatten kring Mats Löfving varit spekulativ och delvis felaktig.

– Det vi upplever i familjen just nu är både total bestörtning och sorg, samtidigt som vi känner en oerhörd ilska och besvikelse kring hur det här har hanterats. Främst av Polismyndigheten, men också till viss del av media. Hur det har spekulerats och gjorts uttalanden som inte har grundat sig i fakta, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Regionpolischef Mats Löfving hittad död i sitt hem

LÄS MER:Björn Eriksson: ”Ringde Mats Löfving i går eftermiddag”

LÄS MER:Statsministern efter Löfvings död: ”Väldigt stor sorg”

ANNONS