Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Maskerade gärningsmän rånade bensinmack

Flera gärningsmän tog sig in på en bensinmack och rånade den. Minst en person är skadad. - Någon har varit pistolbeväpnad, det har uppfattats på det sättet av de på plats, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral.

En grupp på flera personer ska ha utfört ett väpnat rån mot en bensinmack i Botkyrka i Stockholm. Med sig från plats har de fått med sig någon form av byte. 

- Jag kan bara konstatera att flera personer vart inne och hotat till sig gods. Det är ett fullbordat rån, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral. 

"Har varit pistolbeväpnad"

Polisen kan i nuläget inte bekräfta vad gärningsmännen fick med sig. Man bekräftar dock att ett pistolliknande föremål har använts i samband med rånet. 

- Någon har varit pistolbeväpnad, det har uppfattats på det sättet av de på plats, säger Eva Nilsson. 

I samband med rånet har stort tumult utbrutit och tre personer, en kund och två ur personalen, ska blivit slagna av rånarna. En ambulans har skickats till platsen, men polisen gör i nuläget bedömningen att det inte ska röra sig om allvarliga skador. 

Flydde i en bil - flera vittnen

Flera personer befann sig på platsen, men det är oklart om de vistats inne på bensinmacken eller befunnit sig utanför. Polisen är på plats med flera patruller och letar efter gärningsmännen, som ska ha lämnat platsen i en bil.

- Vi letar efter de här personerna, framförallt försöker vi hitta den här bilen. Vi ska försöka se om övervakningskamerorna har fångat händelseförloppet, säger Eva Nilsson. 

Händelsen rubriceras som grovt rån. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.